Een gids doorheen het tuintegel assortiment

Tuintegels kiezen en uw tuin aankleden, hoeft geen saaie bedoening te zijn. Er is tegenwoordig zo’n ruim en mooi aanbod aan tuinvloerbedekkingen gaande van natuursteen over klinkers tot houten tegels, dat uw tuin perfect kan concurreren met uw binnenhuistegels. De keuze van tuintegels wordt grotendeels en zoals bij zoveel zaken door de behoefte en het budget bepaald.

 

Het goedkope aspect van betonnen tegels.

Beton is vandaag de dag een van de populairste materialen die worden gebruikt als het over tuintegels gaat. En dit omwille van verscheidene redenen. Allereerst is er het financiële aspect, betonnen tegels zijn gewoon goedkoop. Daarnaast gaan betonnen tegels ook vaak een leven lang mee, zijn ze bestand tegen extreme weersomstandigheden zoals regen en sneeuw en zijn ze eenvoudig te bewerken of te beschilderen. Bij het leggen van verse betonnen tegels kan men onmiddellijk de afdrukken kiezen die gewenst zijn of een mooie beton verfkleur ter hand nemen en zo de betonnen vloer naar wens inrichten. Een combinatie van de twee is natuurlijk ook perfect mogelijk.

 

De eenvoud van bakstenen tegels.

Zoals ook bij betonnen tegels het geval is, zijn ook bakstenen tegels een lang leven beschoren en zijn ze bestand tegen alle natuurlijke grillen van Moeder Aarde. Een voordeel dat bakstenen tegels dan weer wel hebben ten opzichte van betonnen tegels is hun grip. Zelfs als ze vochtig of met mos overwoekerd zijn, zijn bakstenen tegels niet echt glibberig en dus veiliger dan hun betonnen tegenhangers. Een ander voordeel in vergelijking met beton is dat bakstenen tegels na stevig vriesweer eenvoudiger hersteld kunnen worden indien nodig. Aangezien bakstenen tegels meestal klein zijn, is het perfect mogelijk om een vloerbedekking om te toveren tot een mooi en kleurrijk geheel. Daarnaast kan baksteen ook perfect gecombineerd worden met natuursteen of beton.

 

De duurzaamheid van natuurstenen tegels.

Aangezien ook natuursteen in verschillende kleuren en vormen op de markt beschikbaar is, vormt ook deze soort tegels een ideale keuze voor het gebruik buiten. Natuurstenen tegels staan ook bekend om hun duurzaamheid en kunnen afhankelijk van het gekozen gesteente ook meevallen qua prijs. De meeste gebruikte natuurstenen tegels voor in de tuin zijn marmer, leisteen, graniet en travertine. Belangrijk om te weten, is wel dat marmer en graniet net iets gladder en glibberiger zijn dan travertine en leisteen.

 

Rubberen tegels voor de grip.

Aangezien rubberen tegels veel grip geven en daarenboven ook nog eens een zachte ondergrond vormen, zijn ze ideaal voor gezinnen met kleinere kinderen. Ze zijn daarenboven niet duur, gemakkelijk te installeren en beschikbaar in verscheidene kleuren. Ideaal dus om als buitentegel te gebruiken.

 

Het natuurlijke aspect van houten tegels.

En als laatste is ook het gebruik van houten tegels een zeer veel gekozen optie als tuintegel. Houten tegels zijn beschikbaar in een ruime verscheidenheid aan houtsoorten zoals mahonie, teak, den,… Hoewel hout tamelijk makkelijk te onderhouden is en het bestand is tegen alle weersomstandigheden, kan het gebruik van houten tegels wel eerder duur uitdraaien.