Het kiezen van de ideale terrastegel

Nadat de binnenkant van de woning is aangepakt, zijn mensen vaak vol ongeduld om ook de aan de buitenkant van de woning te beginnen en het terras of de patio onder handen te nemen.

De beste periode van het jaar om hieraan te beginnen is de lente. Het weer is dan meestal goed genoeg om buiten te werken en uw terras aan te leggen en ook reeds droog genoeg zodat ook de droogtijd voldoende is. Starten in de lente heeft ook zo het voordeel dat tijdens de zomer volop van het nieuwe aangelegde terras gebruik kan gemaakt worden. Hier volgen enkele terrastegels die op dit moment zeer in trek zijn.

 

Waarop letten bij het kiezen van terrastegels.

Het plaatsen van terrastegels is in veel opzichten gelijklopend met dat van binnenhuistegels. Toch moet voor het kiezen en plaatsen van terrastegels met de volgende aspecten rekening worden gehouden. Allereerst is het belangrijk om zorgvuldig na te denken over de ondergrond van de terrastegels. Sommige zijn waterdoorlatend en vereisen ook een waterdoorlatende ondergrond, terwijl andere dan weer stabiliteit voorop stellen. Om het doorzakken van tegels te vermijden is het raadplegen van een vakman voor de keuze van de ondergrond dan ook een must. Daarnaast moet bij de uiteindelijke keuze ook rekening worden gehouden met extreme weersomstandigheden. Buitentegels worden geconfronteerd met regen, hagel, sneeuw en andere natuurkrachten. Ook hier moet de uiteindelijke keuze op afgestemd zijn.

 

Natuursteen in pole position

Het natuurlijke uitzicht is op dit moment zeer in trek bij de meeste mensen en er wordt verwacht dat dit zo nog even zal blijven ook. Het grote voordeel is dat het gebruik van natuurstenen terrastegels zowel bij iets oudere als bij moderne huizen past. Daarenboven geeft het een nette en stijlvolle indruk zonder overmatig exclusief en hautain over te komen. Meestal wordt een kleur gekozen die perfect aansluit bij het eigendom en de tuin. Voor de moderne look komen vaak een lichte kalksteen in combinatie met hedendaagse zwarte tuinmeubelen in beeld, terwijl voor het iets warmere karakter dan weer geopteerd wordt voor en zachte crèmekleurige zandsteen. Voor diegenen dan weer die een donkerdere en strakkere stijl verkiezen, is vaak stijlvolle zwarte graniet of leisteen gecombineerd met lichte contrasterende meubelen het ideaal.

 

Andere terrastegel mogelijkheden.

Over het algemeen is het belangrijk om te kijken naar harde stenen die weinig vocht absorberen. Met dit in het achterhoofd komen volgende soorten tegels ook in aanmerking als terrastegel. Porseleinen tegels zijn zeer duurzaam, vriesbestendig en hebben een zeer lage absorptiegraad, wat ze ideaal maakt als terrastegels. Raar maar waar kunnen ook mozaïektegels, mits ze niet gepolijst zijn, als terrastegel dienst doen. En als laatste wordt ook vaak, maar dan vooral in warmere gebieden, terra cota als terrastegel gebruikt.

Zoals het geval is bij zoveel dingen komen en gaan trends ook binnen het terras tegelassortiment. Zorgvuldig nadenken en zorgvuldig zoeken is dan ook de aangewezen manier om tot een trendy en in het oog springend terras te komen. Heb ook oog voor de overige terrasaccessoires en zorg dat beiden, accessoires en vloerbedekking, mooi op elkaar aansluiten.