Sphinx Tegels: kwaliteit ten top

sphinx tegels Sphinx tegels zijn kwaliteitstegels die geproduceerd worden door het bedrijf Sphinx Tegels dat gelegen is te Maastricht. Het bedrijf werd in 1836 opgericht door Deheer Petrus Regout als aardewerkfabriek. Pas tijdens eind jaren ’80 van de 19de eeuw werd ook begonnen met de productie van tegels in combinatie met sanitairbezigheden.

Het was pas in 1997, na tal van overnames en reorganisaties, dat het tegelgedeelte zich afscheurde van het sanitair gedeelte en dat het huidige Sphinx tegels ontstond. Het bedrijf is vooral gespecialiseerd in de fabricage van keramische vloer- en wandtegels en heeft zich binnen de Benelux ook als marktleider in dit tegelsegment ontwikkeld.  Het gaat dan vooral om de geglazuurde luxe badkamertegels die heinde en ver geroemd worden om hun hoge kwaliteit.

 

Kwaliteit als handelsmerk.

Sphinx tegels dragen vooral het woord kwaliteit hoog in het vaandel. Het is ook daarom dat deze producent zich vooral richt op kopers die een net iets groter budget hebben dan de gemiddelde persoon.

Toch is voor gewone mensen die graag een luxueuzere badkamer hadden gewenst de aankoop van Sphinx tegels ook het overwegen waard. Er zijn vaak aanbiedingen en kortingen waardoor het aanschaffen van Sphinx tegels binnen ieders bereik komt te liggen. Daarenboven betaalt men misschien iets meer maar men krijgt er wel zeer hoogstaande materialen voor in de plaats. Terwijl andere tegels misschien om de zoveel jaar moeten worden vervangen, blijven Sphinx tegels vaak tientallen jaren hun glans en kwaliteit behouden. Men krijgt dan ook waarvoor men betaalt.

De producten van Sphinx voldoen dan aan de hoogste interne kwaliteitseisen die de Europese normen zonder problemen overstijgen. Ze zijn hierdoor uiterst duurzaam en perfect bestand tegen vloeibare substanties, chemicaliën en vuil. Ze krijgen ook het porcellanato-label opgeplakt, wat wijst op hun flexibele toepassingsmogelijkheden en hun vol’hardende’ karaktertrekjes.

 

Sphinx tegels en hun bekendheid binnen Europa.

Sphinx tegels zijn, ondanks dat ze in Nederland gemaakt worden, niet alleen bekend en geroemd in Nederland maar ook ver over de Nederlandse grenzen. De export van Sphinx tegels vindt niet alleen naar de Scandinavische landen plaats maar Sphinx heeft ook vertegenwoordigers, klanten en handelspartners in België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië.

 

Sphinx en het milieu.

Ook als het op milieunormen aankomt, scoren Sphinx tegels perfect. Bij de tegelfabricage wordt er namelijk voor gezorgd dat alle reststoffen gerecycleerd en herbruikt worden in het productieproces. Door het gebruik van innovatieve technieken is de uitstoot bij de ontwikkeling van Sphinx tegels ook minimaal. Kwaliteitslevering in combinatie met het groene aspect dus.

 

Een mooie en ruime collectie.

Sphinx Tegels biedt zowel aan particulieren als aan professionals een ruime waaier aan wandtegels, vloertegels en verwante accessoire. De Sphinx tegelcollectie is een mooi staaltje van vakmanschap en vinden binnen het luxesegment zeker hun gading. De mooi uitgebalanceerde collectie is te bewonderen op de Sphinx Tegel website en omvat als sprookjes in de oren klinkende namen zoals Antibes, Firenze en Torrenga. Binnen ieder onderdeel van de collectie is er ook nog een onderverdeling in meerdere kleuren en groottes. Keuze genoeg dus voor personen die net dat ietsje meer willen in hun badkamer en daar ook net dat iets meer voor willen neertellen.