Uw huis met mozaïeken tegels kleur geven

mozaiek tegels De term mozaïek verwijst naar het eigenlijke proces waarbij een grote hoeveelheid aan kleinere tegels, die bijdragen aan een groter tegelontwerp en -oppervlak, gebruikt worden. Hoewel het plaatsen van mozaïeken tegels een tijdrovende en uiterst nauwgezette handenarbeid vraagt, zijn deze tegels omwille van het haast onbeperkt kleuren- en materialenaanbod heden ten dage voor huiseigenaars een van de meest veelzijdige, populaire en verbluffende tegelopties. Van traditionele muren tot zwembadranden en van tafelbladen tot spiegelomlijstingen, mozaïeken tegels vinden overal wel hun gading.

 

Maak uw materiaalkeuze.

Als we u vertellen dat mozaïeken tegels in alle mogelijke materialen kunnen gefabriceerd worden dan bedoelen we ook echt in alle mogelijke materialen. Zo zijn ze onder andere beschikbaar in roestvrij staal, koper, keramiek, porselein, steen, kurk, glas en kiezelsteen. Alles is mogelijk. Dit is slechts een kleine greep uit het ruime mozaïeken assortiment en zelfs binnen iedere materiaalcategorie zijn er nog verschillende mogelijkheden. Eender welke grondstof hoog in het vaandel wordt gedragen, de kans is zeer groot dat er mozaïeken tegels van gemaakt worden.

 

Alle kleuren van de regenboog.

Voeg bij de oneindige keuze aan materialen ook nog het feit dat porselein, keramiek en glas zowat in iedere kleur leverbaar zijn en het is duidelijk dat mozaïeken tegels voor ieder wat wils aanbieden. Door hun meestal kleine omvang en hun complexe afwerkmogelijkheden zijn zelfs staal, kurk en steen in ontelbare variaties beschikbaar.

 

Waarom mozaïek kiezen?

Heel eenvoudig. Mozaïeken tegels vormen gewoon het summum voor mensen die van verschillende kleuren, materialen, texturen en patronen houden en die het geduld hebben om van kleine tegeltjes een prachtig groot geheel te maken. De afwisseling van glazen mozaïeken tegels op een keramische achtergrond verlichten uw zwembad. De combinatie van gepolijste stalen mozaïektegels en opgepoetste koperen in de keuken zal dan weer de aandacht trekken van menig bezoeker. En een gevarieerd kleurenpalet van mozaïeken tegels kunnen een saaie en monotone muur, vloer of douche omtoveren in een overvloed van kleuren en levendigheid.  Mozaïek heeft gewoon het potentieel om net dat ietsje meer te bieden dan een traditionele tegel en in de juiste handen worden mozaïektegels een kunstobject.

 

Professionele hulp overwegen.

Aangezien mozaïeken tegels zo’n oneindige keuze aan mogelijkheden inhouden, is het wel aan te raden om een tegelproject eerst in detail te bekijken met een professional. Zij kunnen vaak extra tips geven of nog extra mogelijkheden laten ontdekken. Ook het inhuren van een vakman, die eigenlijk een artiest is, kan het uiteindelijke resultaat enkel ten goede komen. Mozaïek plaatsen is een kunst op zich, dus vraag steeds aan de vakman of hij enkele van zijn reeds afgewerkte projecten kan tonen. Om het onderste uit een mozaïekproject te halen, is de meest geschikte hulp uitkiezen een must.