Met graniet in de hand door het tegelland

Graniet onder de loep genomen.

graniet tegels Als een van de oudste bekende gesteentes op aarde roept dit staaltje van de natuur bij u waarschijnlijk beelden op van immense rotsformaties maar ook van stijlvolle keukenbladen. Gevormd door een, op grote diepte en onder grote druk, verhardinsgproces van gesmolten rotsen dat zich onder onze continenten afspeelt, is deze harde en onverwoestbare steen een hot item binnen de tegelwereld.

Het woord graniet is afgeleid van het Latijnse woord granum, wat nerf of structuur betekent, en wat dan ook logischerwijze verwijst naar de structuur van de steen. Het ruwe gesteente dat hoofdzakelijk is opgebouwd uit quartz, potassium, mica en feldspar draagt meestal een donkere kleur. Toch zijn ook roze en licht grijze graniet geen uitzondering. Graniet is kortom een steen van alle tijden, die door de eeuwen heen een vaste plaats in de constructiemaatschappij heeft gevonden.

 

Voor ieder wat wils.

Ondank het immense granieten aanbod zijn het vooral de volgende als muziek in de oren klinkende granietsoorten die in het oog springen en dan ook hun weg hebben gevonden in onze hedendaagse tegelbehoeftes: zwarte galaxy uit India, ubatuba uit Brazilië, blauwe parelgraniet uit Finland en Baltisch bruine graniet uit Noorwegen.

De zwarte graniet uit India is waarschijnlijk de meest beroemde en geroemde onder de granietsoorten. Hij vormt de ideale keuze voor vloeren, muren, als keukenblad of als opmerkelijke contrastkleur.

Ook populair, vooral als u een iets fijnere en excentriekere look wenst, is de Finse blauwe parelgraniet. De zilveren nerven in de steen maken hem tot de ideale steen voor exclusievere toepassingen.

De Noorse bruine graniet dan weer voorziet u van dat warme en huiselijke tintje in uw woning. Hij past perfect bij hout, metaal of keramische tegels en ondanks zijn neutraliteit is hij toch rijk aan kleuren en structuren.

Als laatste is ook de ubatuba graniet meer dan het vernoemen waard. Door zijn rijke groene kleur vormt dit opvallende gesteente de ideale keuze voor mensen die net dat ietsje meer wensen en van contrast binnen de woning houden. Eender welke keuze u maakt, graniet is een goede keuze.

 

Graniet is hip!

Granieten tegels zijn door hun duurzaamheid en weerstand tegen stof- en vuildeeltjes op dit moment immens populair voor gebruik als keuken of badkamervloer. Daarenboven wordt graniet omwille van zijn blinkende en glanzende eigenschap, vooral als het gesteente opgepoetst en gepolijst is, ook veelvuldig als constructiemateriaal voor keukenbladen, tafelbladen en wasbakken gekozen. Graniet is dus niet alleen duurzaam maar nog trendy ook.

Iedereen wil vandaag de dag zijn of haar huis laten blinken…granieten tegels vormen hierbij meer een must dan een mogelijkheid. Graniet hoeft ook niet altijd duur te zijn, zorgvuldig het internet en winkels in uw buurt afschuimen zal u versteld doen staan van de aanvaardbare prijzen die voor granieten tegels of tafelbladen gevraagd worden. Mist zorgvuldig onderhoud kan u er ook tientallen jaren plezier van hebben, prijs/kwaliteit is er geen betere keuze. Ga voor graniet!